1. beszámoló

Beszámoló A Menő menza program Egészségünkre! című projektjének első mérföldkövéig elvégzett feladatokról

1.Szervezési feladatok

Alapítványunk a pályázati eredmény megismerése után megkezdte a munka megszervezését. Elhatároztuk, hogy a csütörtöki nap lesz a projektnapunk, emellett szükség esetén hétfőn tartunk rövid egyeztetéseket. Felvettük a kapcsolatot a dietetikussal, a pénzügyi tanácsadóval, ezen kívül az együttműködésüket felajánló szervezetekkel és személyekkel. A szerződéskötések megkötése elkezdődött. Ahol árajánlatot kellett kiírni, ott értelemszerűleg ez a folyamat hosszabb lett.

  1. Beszerzések

A beszerzések egyik részét az informatikai és konyhai gépek és eszközök tették ki, amely rendkívül komoly anyagi költséggel járt, szinte minden tervezett, és a projektben vállalt termékhez sikerült a kalkulált áron hozzájutni. Célunk az volt, hogy mielőbb tudjuk tanulóink és előadóink rendelkezésére bocsátani az új dolgokat.

A másik csoportba az ételek készítéséhez és kóstoltatáshoz szükséges alapanyagok tartoztak, melyek rendszeres, de alacsonyabb kiadásokat jelentettek.

A gyerekek érdeklődve nézik az új berendezéseket

  1. Dietetikus

A dietetikus szaktudása hamar elnyerte a tanulók és kollégák tiszteletét. A felmérések elvégzése, kiértékelése időben megtörtént, dietetikai tanácsadásokat és előadásokat tartott,  javaslatokat tett az iskolai élelmezésvezető, a szakácsnő és a főzőszakkört vezető kollégák munkájához.

Mivel többnyire csütörtökönként tartózkodik az iskolában, ezért egy segítőt kapott, aki helyismeretével hatékonyan működött közre a tanácsadás szervezésébe

4.Programok

A projektben vállalt programok megvalósításánál alapvető követelmény volt, hogy az iskola életébe, munkarendjébe jól adaptálható legyen. Sok jó ötlet érkezett a kollégák és a szülők részéről.

A hagyományos főzőszakkör tanmenetébe integrálták az egészséges alapanyagokat és konyhatechnikai eljárásokat, higiénia és gépismereteket.

A kóstoltatás során tanulóink nyitottá váltak az egészséges ételek, új ízek irányába.

Meglátogatta iskolánkat az ÁNTSZ főorvosa, dr. Pásztor László, az olimpiai bajnok öttusa edző, Katona Ferenc.

Dr. Kopándi Rita, aki az egészséges étkezésről, fogápolásról, higiéniáról tartottak jó hangulatú előadásokat.

 Az Egészségnap és a Gyereknap számtalan lehetőséget kínált a projekt céljainak bemutatására, megvalósítására.

Az Egészség nap és a Gyereknap számtalan lehetőséget kínált a projekt céljainak bemutatására, megvalósítására.

  1. Értékelés

A projekt első szakasza eredményesen zárult.

 

A csatolmányban képekkel a beszámoló!

Csatolmányok: