Volt tanítványunk, Hegedüs Jázmin sikere

 

Bugátos diákok országos sikere

Szép sikert könyvelhet el a Székesfehérvári Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola két diákja: a 9. osztályos Hegedüs Jázmin a 8. helyet. a 10. osztályos Bödö Árpád az 5. helyet szerezte meg az országos Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Versenyen.

hegedus-jazmin

Két napig tartott a nagy magyar botanikusról és kémikusról. Kitaibel Pálról elnevezett tanulmányi verseny mosonmagyaróvári döntője, ahol a szakközépiskolai kategóriában a két bugátos diák képviselte fejér megyét.

Hegedüs Jázmin és Bödö Árpád tavaly ősszel kezdte a felkészülést Kis·Pál ZSUZsafUl3 tanárnő segítségével, és heti rendszerességgel foglalkoztak a versenykiírásban szereplő témákkal. A felkészülés érdeklődést, szorgalmat, kitartást igényelt, es a természet, benne pedig az élővilág iránti szeretetet is feltételezte.

Hegedüs Jázmin és Bödö Árpád az iskola névadójának szobra előtt (Fotó: Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola)

A versenyzőknek azon túl, hogy számot adtak a megadott témákban való tudásukról, jártasságukról, kiselőadást is kellett tartaniuk. melyben megyéjük egy természeti értékét és a saját vizsgálatok eredményeit mutatták be. Jázmin a soponyai Ökoturisztikai Központ táji értekeiről, Árpád pedig a fehérvárcsurgói kastélyparkról tartotta referátumát.

A fehérvári, Bugát Pálról elnevezett intézmény mindkét tanulója igen eredményesen szerepelt: a szakközépiskolások mezőnyében a 9. osztályosok között Hegedüs Jázmin a 8. helyet, a 10. osztályosok között Bödö Árpád pedig az 5. helyet szerezte meg.

 

 

Az alábbi linken olvasható a cikk:

http://feol.hu/szekesfehervar/bugatos-diakok-orszagos-sikere-1794285