Pályaválasztási gyárlátogatás a Harmanban

Iskolánk 7. osztályos tanulói a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pályaválasztás előtti üzemlátogatáson vehettek részt a csúcsminőségű elektronikai cikkeket gyártó Harman/Becker Automotive Systems vállalatcsoport székesfehérvári gyárában.

A gyárban luxuskategóriás autókhoz terveznek, gyártanak és értékesítenek csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Birkás Károly termelés manager kalauzolta tanulóinkat a gyárban és elmondása szerint a vállalat megrendelői között szerepel a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, a Ferrari, a Mini, a Rolls-Royce, a Land Rover, a Jaguar, a Lexus, a Toyota, a Volvo és a Ford is, márkái között pedig a Harman/Kardon, JBL, Infinity és a Mark Levinson.

A látogatás elején egy prezentációban megtekinthették diákjaink a vállalat szervezeti felépítését, a termék palettát és a munka lehetőségek széles skáláját. Majd ezt követte az munkafolyamatok helyszíneinek megtekintése az előkészítéstől kezdve, a szerelőcsarnokok során át egészen a raktározási teendőkig. A gyár oktatótermében bele is kóstolhattak az itt folyó munka egyes lépéseibe. Látogatásunk végén kérdéseket lehetett feltenni, majd egy kis vendéglátást és ajándékozást követően újabb élményekkel és tudással tértek vissza az iskola falai közé tanulóink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csatolmányok: