Open Street Days 2020

Úrhida, 2020. szeptember 25. 

Az International Sport and Culture Association (ISCA) 2020-ban második alkalommal rendezte meg az Európai Bizottság által is támogatott program keretében az Open Street Days (OSD) elnevezésű eseményt. A program célja az Európai Mobilitási Hét keretein belül a települések utcáinak, közterületeinek sport- és rekreációs célú felhasználása, azaz fizikai aktivitási és kikapcsolódási helyszínné alakítása az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás fontosságára való figyelemfelhívás jegyében. Az ISCA felhívására most iskolánk is ehhez hasonló szabadtéri sportprogramokat szervezett tanulóinknak, kihasználva a település utcáit, köztereit és a helyi szabadidős infrastruktúrát.

Iskolánk idén az Úrhidai tanösvény felfedezését kötötte össze ezzel a feladattal. Az alsósaink stílusosan 2020 m-es, felsőseink pedig kétszeresen teljesítve 4040 m-es gyalogtúrát teljesítettek a településen. A túra során kincskeresés szerűen a tanösvény állomásain különböző tantárgyi feladatokat kellett megoldaniuk, melyeket a szaktanárok értékelnek a későbbiekben.

Rövid pihenés után az iskolai sportpályán diákjaink egy része kerékpáros, rolleros ügyességi feladatokat hajtott végre, másik része pedig gördeszkás és görkorcsolyás tudását próbálhatta ki az aszfalton. Aki egyikben sem szeretett volna részt venni az egyszerűen csak a játszóterek elemeit vette igénybe. A bátrabbak a szabadidőpark fitnesz gépein fitogtathatták erejüket.

Az esemény a járványügyi készültség időszakában az érvényben lévő szabályokat betartva került megrendezésre.