Nyárköszöntő gyereknap – június 1.

XVII. Nyárköszöntő Gyereknap 2019. június 01. szombat

Az Úrhidai Tündérkert Óvoda és Bölcsőde, illetve a Géza Fejedelem Általános Iskola gyermeknapi programjai adták a XVII. Nyárköszöntő Gyereknap alapját, amihez még sok színes program társult. Az időjárás is érezte, hogy ma csak száraz és napsütés idő jöhet számításba, mert az rendezvényre kilátogató népes gyerekhad nem elégszik meg mással.

A programok 9 órától kezdődtek és mindenki igyekezett megtalálni a számára legmegfelelőbb kulturális és sportprogramot a helyszínek között. A legkisebbek körében az első pillanattól kezdve a játszóház és az ugrálóvár volt a legnépszerűbb. A délelőtt folyamán még a mindig mosolygós Andi bohóc is szórakoztatta a gyerekeket. Interaktív műsorán örömmel vettek részt a kicsi és nagyobb gyerekek egyaránt. A csillámtetoválásnak és a kézműves foglalkozásoknak a helyszíne a fedett fa beülő volt, ahova behúzódhatott mindenki egy kis hűsölésre, míg a gyermekeknek elkészültek a szebbnél-szebb tetkók az óvodapedagógusainak köszönhetően. A beülő másik részében az általános iskola tanárjai tartottak fűszer- és gyógynövény felismerő versenyt és agytornát a gyerekeknek. A Menő Menza pályázat újabb állomásaként egészséges magvakat, lekvárokat és szörpöket kóstolhattak az érdeklődő kicsik és nagyok. Az iskolai védőnő is szorgalmasan válaszolgatott a szülők és a gyerekek által feltett kérdésekre az egészséges életmóddal és az egészségre neveléssel kapcsolatban. A gyerekek ismét fogyaszthattak a Rózsika néni által begyúrt finom lángosból, melyet az Úrhidai Táncimádók sütöttek ki részükre. A Diák Önkormányzat és a Szülői munkaközösség tagjai is aktívan szerepeltek, hisz segédkeztek a játékoknál, vagy osztották az önkormányzat által biztosított ásványvizeket és szörpöket. A szabadidőpark területén, több helyszínen is biztosított volt a sportolás lehetősége a pedagógusok irányítása mellett. Így többek között ugrókötelezés, asztalitenisz, csocsó, kerékpáros ügyességi verseny, seprűfoci, zsákbanfutás, aszfaltrajz verseny, sárkányfarok vadászat tette próbára a fiatalságot.

A futballpályán a gyereknapi kupáért komoly, sokszor a felnőtt mérkőzések színvonalát elérő összecsapások zajlottak a csapatok között. A nézősereg szép egyéni megoldásoknak tapsolhatott és lelkesen buzdíthatta ki-ki a saját gyerek csapatát. A végén pedig a szülő-gyerek tornára is sor került. Gyereknap Futball Torna győztesei: Alsó: 1. helyezett – Fekete FC 2. helyezett – Maroshegy FC Felső: 1. helyezett – Favágók 2. helyezett – Imicica Gólkirály: alsó: Csöndör Kornél felső: Inzsöl Dániel Legjobb kapus: Makk Benedek