Iskolai sportnap: június 4-én

Napsütéses, meleg idő fogadta kedd reggel az iskolai sportnapra érkező diákokat és szülőket. A gyors eligazítást követően a felsős tanulók megkezdték a főzéshez szükséges alapanyagok tisztítását, előkészítését. A Menő Menza pályázat keretében sorra kerülő főzőversenyhez minden csapat kérhetett szülői segítséget. Az iskolai konyhakertben megtermelt zöldségek felszedése és megmosása volt az első gyakorlati munka, amelyet teljesíteni kellett minden csapatnak.

Húsz perces sürgés-forgás következett az asztalok körül, majd a munka végeztével kivonult az egész iskola a sportpályára. Itt Mónika néni vezetésével sor került a közös bemelegítésre, majd csapatonként felsorakozva elfoglalták a helyüket a kijelölt állomásokon a gyerekek. Első körben az egyéni versenyszámok teljesítése volt a feladat, melyek között szerepelt távolugrás, zsákban futás, célba rúgás és célba dobás, kislabdahajítás, hulahoppozás, medicinlabda hajítás és ugrókötelezés.

Ezt követte egy kis pihenő a tízórai szünetben, amit arra használtak a tanulók, hogy belessenek az időközben már tűzre tett bográcsokba.  Kíváncsian nézték és szaglászták a finom illatokat, hogy melyik bográcsban is készülhet az ő ebédjük. A délelőtt második felében a csapat versenyszámok kerültek lebonyolításra focival, kidobóval és kötélhúzással a lelkes tanári gárda irányítása mellett. Időközben az iskolaudvaron serénykedő szülői szakács egylet elkészült a finom ebéddel, így Tamás bácsi boldogan jelezhette a sportoló fiatalságnak, hogy délben jöhet mindenki ebédelni. 

A fáradt, de annál éhesebb gyereksereg gyors tisztálkodást követően már fel is sorakozott a tálalóasztaloknál, hogy elfogyaszthassa a megérdemelt ebédjét. Az árnyékban helyet foglaló diákok izgatottan mesélték egymásnak a sportnap eseményeit miközben szaporán kanalazták be a finom ebédet. Majd siettek újból a tálalóasztalokhoz, hogy lehetőleg a másik csapatok ételeit is meg tudja kóstolni. Az elkészített ételek sorban tűntek el a gyermeksereg hasában és mindenki jóllakottan dőlt hátra egy-egy padon vagy feküdt el az árnyékban elhelyezett kerti napozókon.

Az oly nagyon várt eredményhirdetésre szerdán délelőtt került sor. A legtöbb pontot szerző gyerekek közül alsóból és felsőből is négyen-négyen érmet kaptak teljesítményükért. A legeredményesebb tanulók pedig átvehették az iskola vándorkupáját.

Legsportosabb tanulók:

Alsó tagozat:        Bálványos Fanni

Grabecz Tibor

Imre Dorina

Urbán Klaudia

Felső tagozat:       Adorján Erik

                            Bán Hanna

                            Csontos Vivien

                            Kenessey Martin

Vándor Kupa díjazottak:          Grabecz Tibor

                                               Csontos Vivien