Európai Diáksport Nap 2020

Úrhida, 2020. szeptember 23-30.

Az MDSZ által meghirdetett Európai Diáksport Napra a tavalyi sikeren felbuzdulva iskolánk újból jelentkezett. Minden regisztrált iskolának a rendezvény egy újabb formáját kellett választania a járványügyi helyzet miatt. Ennek megfelelően mi is így terveztük és szerveztük meg a programjainkat, vagyis a testnevelés órák keretein belül teljesítették a feladatokat tanulóink.

A sportolás mellett a gyermekek, a tanulók egészséges énképe és a mentális egészség volt a fókuszpont az idei évben. Az MDSZ által elkészített útmutató alapján testnevelő tanáraink tartottak kis előadásokat diákjainknak. Majd egészséges ételeket, magvakat és aszalt gyümölcsöket kóstolhattak, valamint különböző turmixokat készíthettek a gyerekek.

Az utolsó sportos napon alsósaink sor- és váltóversenyben mérték össze erejüket, míg a felső tagozat kidobóban és kötélhúzásban tette próbára erejét. A közös sportolás jó hangulatban, vidáman és sokszor mulatságos helyzeteket teremtve zajlott le. Igyekeztünk betartani a sportolás során az egészségügyi előírásokat. Mindenki a legjobb tudása és fizikai erőnlétének megfelelően teljesített.

 

Csatolmányok: