Csete-túra információk

Túra a Csetébe!

Az idén, október 2-án, pénteken került sor a már több éves hagyományra visszatekintő és az idei Október, a Természet Hónapja programsorozat, valamint az Ökoiskolai programok sorába illeszkedő Csete-túrára. A csete szó a bodzára utal, hiszen Úrhida település nyugati határában található az a terület, ahol rengeteg bodzacserje és egyéb, vadon termő, főként bogyós növény található. Ide indult ezen a csodás, napos, kellemes péntek délutánon Réka néni, Ildikó néni és Balázs bácsi kíséretében azon iskolásaink, akik még nem fáradtak el kellően a délelőtti sárpentelei akadályversen sétájától, számszerűen 54-en.

A túra során volt futóverseny az iskola szomszédságában élő ausztrál futómadarakkal, az emukkal, majd szalmabálákon is megpihentünk. Ezután át kellett vágnunk egy kukoricáson ahhoz, hogy olyan területre érhessünk, ahol őszi terméseket:csipkebogyó, dió, kökény, galagonya, bodza szedhessünk. Közben néhány tanulónk régészeti leletnek is beillő dinoszaurusz csontokat is talált:)

Mielőtt visszaindultunk volna az iskolába, még rendeztünk egy kis szántóföldi lejtmenetes futóversenyt a domboldalon, végül fáradtan, de sok élménnyel és terméssel visszaérkezvén az iskolába mindenki jóízűen fogyasztotta el az uzsonnáját.

 

 

Csatolmányok: