6. WUKF European Karate Champions Cup – Románia / Kolozsvár

2015. december 4-6.-án Kolozsváron rendezte meg az FRK WKC Romania a 17 nemzet 72 karate szervezetének 737 sportolóját felvonultató versenyét a 6. European Karate Champions Cup-t.

Iskolánkat Estelecki Mercédesz a válogatott versenyzőjeként képviselte az eseményen. A verseny az utolsó megmérettetés volt ebben az évben.

A szombati napon került sor a gyermek és a veterán kategória kata és kumite verseny számaira. Magas színvonalú formagyakorlat bemutatókat és igazán fordulatos kumite mérkőzéseket, valamint izgalmas kommandós bemutatót láthattak a nézők.

Vasárnap került sor a mini kadett és kadett korcsoportra mindkét versenyszámban, valamint a csoport versenyszámokra. Mercédesz kezdte a sort katában. Szépen bemutatott formagyakorlata viszont nem kapott elég magas pontszámot, így nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé. Küzdelemben első ellenfelét simán verte, majd izgalmas mérkőzést vívott a négy közé jutásért. Ellenfele vezetett, de kis sportolónk ügyesen fordított, így döntetlenre hozta a meccset. A hosszabbításban sajnos ellenfele gyorsabb volt, ezért egy hajszálnyival lemaradt a dobogóról karatékánk. A délutáni csapat versenyszámokra kicsit összeszedte magát és mindkét csapat kumite versenyszámban a dobogóra állhatott harmadik helyezettként. Csapat kata versenyszámban negyedik helyen végzett karatékánk.

Kis sportolónkat megérdemli a dicséret, hisz igen nehéz mezőnyben sikerült nagyon szépen helytállnia.

  • Estelecki Mercédesz Bronzérem : Csapat kumite és csapat rotációs kumite

GRATULÁLUNK!!